Mijn specialisatie

 

Als gediplomeerde pedicure – aangesloten als lid bij ProVoet – heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

 

Diabetische voet

Ruim 10% van alle diabetisch patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt.

 

Iemand met diabetes kan een verminderd (pijn)gevoel in de voeten hebben. Hierdoor worden beschadigingen niet tijdig opgemerkt en dat brengt een verhoogd risico voor infectie met zich mee. Bij een gespecialiseerde pedicure krijgen deze voeten de extra aandacht die zij nodig hebben.Tijdens een eerste behandeling bij diabetes patiënten wordt een uitgebreide anamnese afgenomen. Vervolgens vindt er een screening plaats naar risicofactoren voor De Diabetische Voet. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar eventuele voortekenen van mogelijke complicatie's aan de voeten. Indien er afwijkingen worden gevonden tijdens deze screening zal geadviseerd worden contact op te nemen met bijvoorbeeld de huisarts of een podotherapeut

 

Nagelbeugeltechniek

Met behulp van metaal of kunststof maak ik een beugel op maat die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

· 18 Mei – ik sta op de lijst als pro-voet pedicure bij het SWON

 

· 12 Mei – certificaat nagelbeugeltechniek behaald

 

· 1 Maart – opgenomen in het KRP  zie www.procert.nl

 

· Jan. 2009 - HKW maakt professionalisering-slag.

Door het volgen van de cursussen HBA-code en richtlijnen om u nog professioneler  te kunnen helpen.

 

· December 2008 – Verzorgingstehuis St. Jozef vraagt HKW als vaste pedicure voor haar bewoners.